Virtuelle møder tag skærmen med gennemslagskraft

Der skal ganske enkelt skrues op for ALT ! 

Online mødet kræver meget mere af vore formidlings evner, end når vi mødes i et rum. Derfor er den virtuelle gennemslagskraft, en vigtig kompetence at træne. At tage ordet og præsentere foran kamera og mikrofon, kræver ekstra meget af taleren.

Det er et helt andet format end at tage ordet i det fælles rum. 

Der skal styr på indhold, stemme, kropssprog og at teknikken virker. Der er mange bolde i luften der skal times og holdes styr på, lige fra velkomst til afslutning.

Det er altafgørende for, at mødet lykkes.

På dette kursus  lærer du:

 • Kom igennem skærm og mikrofon med indre ro og gennemslagskraft 
 • Tal klart og engagerende med tydeligt stemmeføring og kropssprog
 • Engager tilhørerne fra den imødekommende velkomst til afslutning
 • Scenografi, teknik og skærmtække er vigtigt - også hvad du har på
 • Skal der formidles på et andet sprog? få gode råd der kan gøre en forskel 
 • Bliv en god vært

Udfordringen? Hallo: At præsentere ud "i den blå luft", får tanker som, er de der? lytter de? kan de forstå hvad jeg siger? virker kamera og mikrofon? til at dukke op. Det kan skabe en usikker og utydelig præstation.

Mange bruger tiden uhentsigtsmæssigt, ved at tale sig varme med en ustruktureret start, famlende stemmeføring og kropssprog. Her tabes der meget tid og mange tilhørere. Når kamera, lys og mikrofon ikke er ordentligt indstillet, bliver formidlingen tonet ned og kan være til gene for deltagerne.

Der er omstændigheder i tøj, lys, farver og mønstre, der kan være generende for tilhørerne. Nogen kan faktisk få det dårligt. Lær hvad der bør undgåes.

”Mange deltagere kommer ”for sent” til online mødet – få gode råd til at alle er parate til tiden”

Hvordan? Når du har  tilegnet dig enkle og effektive redskaber til dine online præstationer, kan du med ro og overskud tage ordet med gennemslagskraft

At forberede hvad selve kernen i budskabet  hvad du vil sige, og hvad du vil vise på eventuelle slides/stillbillede, er vigtigt, så at der er en klar linje og fremdrift.

At forberede tilhørerne, så de ved hvad de kan forvente,og at de er klar ved deres skærme til aftalt tid, er også et vigtigt parameter for at få succes med præsentationen.

At varme op nonverbalt så du er klar til at at tage ordet foran skærmen gør en forskel

Efter kurset har virksomheden fået en medarbejder der kan

 • Performer med gennemslagkraft online
 • Taler med klar stemmeføring der udtrykker budskabet tydeligt, varieret og engagerende
 • Udsender en god stemning af indre ro og engagement 
 • Kan engagere og være vært for deltagerne
 • Kan præsentere budskaber, fakta, projekter, ud i æteren
 • Kan repræsentere virksomheden bedst muligt og give det ønskede aftryk til omverdenen

Vi bliver glæde for at blive kontaktet:  Mail info@voxlab.dk  Telefon 219 69 911

Nysgerrig ? Læs mere om hvorfor disse kompetencer er vigtige at tilegne sig:

Stemmen er det auditive led mellem taler og lytterne, så den skal fungere klart og dynamisk. Men stemmen ændre stemmen sig tit, når vi skal "På", så lyd og ord ikke kommer optimalt ud.

De fleste taler for hurtigt og utydeligt. så meget går tabt. Vi tolker personen der taler, ud fra stemmens lyd og måden ordene sendes ud i æteren på. Derfor er det vigtigt at lyd og budskab er i orden.

Nervøsitet  er almindeligt, når vi "på" virtuelt. Det kan sætte sig  på stemmen, kropssproget og at forvalte opgaven. Når vi styrer den indre ro, giver det overblik til at styre situationen i den ønskede retning.

 ”Det er vigtigt at kunne styre negativ stemning i en konstruktiv retning og vide hvordan man stopper en deltager der ”kapre” mødet”

At skulle præsentere på et andet sprog er for mange ligeledes et element, der kan skabe usikkerhed og det vil ofte også sætte sig på stemmens lyd og udtale af ordene. Når vi skal skifte sprog er der  ofte en reaktionstid mellem hjerne og den fysiske mekanisme, når vi skal udtale ordene.Det handler også om forskellen på frekvenser sprogene imellem.

Når det udfordrer at præsentere på et andet sprog, kan stemmetræning og indsigt i, hvad det er der foregår i hjernens sprogcenter og udtalemekanismen hjælpe 

Hvilke udfordringer har stemmen under et online møde/Conference Call?

 • Stemmen kan lyde monoton, mumlende og usikker eller virke for ivrig og hurtig
 • Dele af ord og sætninger bliver ikke udtalt ordentligt og forkortelser bliver jappet af
 • Mange fyldord/lyde såsom ”hmmm” og ”øhhh” kan tage det fysiske stemme-overskud til selve budskabet og kan være til irritation for mange tilhørere
 • Man kan opleve åndenød, hæshed, ømhed, rømme-trang, fornemmelsen af en klump i halsen eller andre uhensigtsmæssige stemmeoplevelser
 • Stemme-volume kan enten være for lille eller for kraftig 
 • Man skal tale på et andet sprog end ens modersmål, og det kan også volde udfordringer

 

Læs mere om stemmen her...

 

Mikrofonen er i et online møde/Conference Call en vigtig samarbejdspartner, fordi den sørger for, at lyden er klar og behagelig i klang og volume. På kurset ”Skarp på Skype” er der derfor også fokus på, vigtigheden af indstille sin mikrofon korrekt, så den understøtter formidlingen på bedst mulige måde.

Selve præsentationen skal planlægges, så den forvaltes godt med balance mellem taleren, indholdet og slides. På kurset kan man få enkle værktøjer og feedback til at gøre sin måde at præsentere på personlig og overskuelig for både taler og tilhører

Kursusleder 
Kurset varetages af Vibeke Krogsgaard, ejer af Voxlab, der som operasanger og performancerådgiver ved, hvad det kræver at stå på podiet, have fokus på det essentielle og 
engagere sine modtagere.

Kan både bookes som online kursus og internt kursus

Se vores åbne kurser under "Aktuelle kurser" på forsiden 

Internt kursus, webinar, foredrag eller 1-1 træning 

Vi bliver glæde for at blive kontaktet info@voxlab.dk  / 21969911

Pris: Afhænger af  tid og lokation se mere under priser

Læs mere om ”Hvem er vi ” her...

Se andre kurser i Voxlab her....