Alle kan lære at finde den indre ro og styrke når man skal tage ordet

Styr nervøsitet og nærvær

 

Gang på gang støder jeg på mennesker, som er rigtigt dygtige, har en masse viden og erfaring. Så er der alligevel en torn – og det er når ordet skal tages og der skal præsteres og præsenteres.

Så bliver lyset lige som slukket mentalt og fysisk – og der står man så og alt det man ville sige når ikke rigtigt ud.
Det tages for givet i de fleste arbejdssituationer at der skal fremstilles mundtligt, der fordres at man byder ind ved mødet, måske er det oven i købet et telefon/virtuelt møde som lige tvister udfordringerne en ekstra gang.

For eventuel nervøsitet, en stemme der ikke kommer igennem, evnen til at fænge lytteren, et kropssprog der stikker i modsat retning af indholdet og et power point show at forsøge at gemme sig bag, melder sig i alt mange situationer.

Måske er man genert, introvert eller for ivrig.

Jeg har mødt så mange spændende og dygtige mennesker gennem de 19 år jeg har haft Voxlab, der har det svært med at tage ordet for hvis nu at ….. Og de fleste siger efterfølgende – hvorfor gjorde jeg ikke noget ved det for længe siden!!

Det er da ærgerligt når vi nu har muligheden for at påvirke, ændre, inspirere, deltage ..
Og med få øvelser og lidt stædighed med at få øvet sig så stå verden altså åben
Hvorfor går klappen ned og lyset slukket?   “Lyset/ klappen ” kan godt blive slukket inden i og lukke ned – for måske har du også prøvet at gå ” i sort”? det er Amygdala, 2 mandelformede strukturer i hjernen, der er afgørende for vores velbefindende.

Er du stresset og presset, bliver amygdala overaktiv, og sender elektroimpulser ud i din krop, men ved at tage det roligt og trække vejret , at turde tage dig din tid , får du genstartet “apparatet, og kan komme videre. 

Det kan læres at få indre ro og overskud, det er som alt andet man indøver at redskaberne skal trænes grundigt. 

Når man er vedholdende lykkes det.